Wednesday, September 15, 2010

Herfsttij

Lieve lezeressen en lezers,

Jullie allen, en natuurlijk één in het bijzonder, willen wij meteen een gunstig schooljaar vanaf de aanvang toewensen. Ongetwijfeld worden de vroegste klassenraden wellicht deze week reeds georganiseerd, misschien staan de daarbij aansluitende oudercontacten eveneens in de nabije toekomst al op het programma. Jullie mogen ervan uitgaan, dat zulks ook betekent dat een eerste week vrijaf niet meer erg ver af is en waarschijnlijk hebben jullie allen reeds ondervonden, dat na die beginperiode het vervolg van dit veelbelovende studiejaar alsmaar sneller zal verlopen, zodanig dat dit allerlaatste lichaamsopvoedkundig optreden van één onder jullie tegen een wereldrecordsnelheid zal afgewerkt worden. Geniet er met volle teugen van!

De voorbije zomermaanden verleenden ons ieder op hun eigen manier een boeiende levenservaring. Vanaf half juni tot 11 juli organiseerde voor het eerst een Afrikaanse streek een Sokkerfees zodat miljoenen liefhebbers van de gewoonweg prachtigste wereldsport gedurende vele, vrijwel dagelijkse urenlange periodes van voetbal en vuvuzela konden beleven. Gelukkig zorgde de finale ervoor dat ronduit achterbakse, criminele Ollandse "voetballers" of "p(B)otstampers" enkel door barbaarse brutaliteit konden opvallen, zonder één ogenblik van sportief optreden en verkregen de Spanjaarden dat die oranjelingen-sukkels van Piet Hein niet langer dan negentig minuten zich konden te buiten gaan aan beeldbestorming en misdadige piraterij. Degenen die de hieronderstaande Paulus Octopus geloofden en volgden, zullen ook wat centen verworven hebben, dankzij hun pronostiek.





Nog een week voor die finale zorgden "José van Dam & Friends" voor een exclusief concert in het paleis van Laeken om het halfjaar voorzitterschap van de afgetreden Belgische regering over de Europese Unie in te zetten. Dat basbariton José niets van Vlamingen moet hebben, behalve uiteraard zoveel mogelijk geld, en zich daarom ook enkel beperkte tot Franstalige liederen, is al jaren bekend. Wat Aloysia en ons allen daarentegen uitbundig maakte, was de begeleiding via de mandoline, waarvoor één van onze schoonzonen instond, waarna José zelfs zover ging om hem na afloop publiekelijk te danken of eerder met "merci" aan te spreken. Graag toon ik jullie een foto van de toekomstige baron en van Pieter als begeleider vlakbij.





Politiek en godsdienst hebben dit laatste seizoen vrijwel niets voorgesteld in deze mini-staat: de twee grootste partijen hebben allebei getracht een overeenkomst te sluiten en op die manier zo vlug mogelijk een regering samen te stellen, die de voorafgaandelijke poging tot regeren grondig zou corrigeren. De bemiddelaars zouden vanaf vandaag een conversatie tussen de verkiezingswinnaars tot stand brengen. Allicht zal een volgende blogcommentaar wat meer kunnen melden. De nieuwsberichten van de laatste twee weken hadden als voornaamste onderdeel de religieuze opvoeders van de afgelopen decennia en wezen uitsluitend op de celibataire pedagogen die zonder empathie hun gezag ongestraft konden misbruiken.

Gelukkig slaagde Kim Clijsters erin voor de derde maal het tornooi te winnen, waarop zij tevens 'queen' werd. Zo verschafte zij ons toch nog wat positief nieuws. De hieronderstaande afbeelding van haar typische spagaat (grand écart) geeft ons de gelegenheid toch nog optimistisch te blijven.




A.P.

1 Comments:

Blogger Marrek O'Polo said...

Voorwaar, voorwaar
mijn Pauselijke Vriend
mij is het een groot genoegen
Uwe schrijverij na lange tijd
weer onder ogen te mogen nemen.
Teveel eer wordt mij toegedicht
wanneer Uwe Hoogheid zovee
laandacht schenkt aan mijn ultieme
professionele bezigheden.
De tijd vliegt ende gaat snel
maar een schooljaar blijft zowiezo
10 maanden lang, waarvan ik inderdaad met volle teugen wil genieten. 't Zal verDuveld deugd gaan doen...

12:12 PM  

Post a Comment

<< Home