Saturday, May 15, 2010

Aloysius Secundus

Allerbeminnelijkste Lezers en Lezeressen,

De afgelopen zesmaandenperiode heeft ervoor gezorgd, dat de auteursmogelijkheden waarover de schrijver dezer teksten eertijds meende te beschikken, slechts heden ten dage min of meer aangewend kunnen worden. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze eerste poging tot contact met jullie allen niet veel meer voorstellen dan een reactie op het verzoek van een aantal trouwe volgelingen en één in het bijzonder. Vooreerst voelt deze scribent zich geroepen om iedereen te danken voor de wijze waarop zij getracht hebben zijn voortbestaan zo goed mogelijk te laten verlopen. De volgende illustratie toont waartoe de nabestaanden voor zijn thuiskomst meenden zijn levensomstandigheden aangenamer te maken. Een bijna ontelbaar aantal uren werden op dit zitproduct doorgebracht en maakten de tijd gemakkelijker door te brengen.



Niet enkel het lezen, maar ook in verschillende standen rusten, dankzij de verstelbaarheid van het meubelstuk, hebben het herstel bevordering verschaft.
Gelukkig werden geleidelijk meer mogelijkheden verworven om niet enkel binnenshuis zittend door te brengen. Na enkele maanden werd het mogelijk om ons samen fietsend een beperkt aantal kilometer af te leggen en tegen eind april brachten wij zelfs enkele dagen door in een gehuurde caravan te Wemeldinge. Deze locatie in de Provincie Zeeland vormde samen met Middelburg een gelegenheid voor de Nederlandse Koningin om wandelend haar jaarlijkse Dag door te brengen. Ook tijdens de regenachtige voormiddag kuierde zij glimlachend langs enkele feestelijk uitgedoste straten. Onder ruimschootse politiebegeleiding groette zij uiterst minzaam alle deelnemers aan de volksspelen en eveneens de zevenduizend toeschouwers. De hieronderstaande foto dient als bewijs van de royale aanwezigheid, versierd met een modieus design van een hoed, gecreëerd door een van onze landgenoten.



De overige dagen, waaronder de verjaardag van Aloysiaprima, verliepen in een regenachtige en “zonnige” weersomstandigheid. Zo konden wij op een droge éénmeiavond, samen met de twee kleindochtertjes, langs een groot aantal oranjeversierde straatjes wandelen en op die manier een indruk (laten) opdoen van de versieringscreaties van alle Wemeldingers, die zich hiermee om de vijf jaar intens bezighouden, ook wanneer Koningin Beatrix niet langs komt wandelen.
Tijdens de verjaardag kwamen alle kinderen en kleinkinderen op bezoek om samen een gezellig feestje te kunnen vieren. Dat lukte echt wel, hoewel het weer zorgde voor frisse en natte uurtjes samen. De overige dagen brachten wij grotendeels door met het sympathieke echtpaar Margreet en Dirk-Jan uit Breda, met wie wij vorig jaar in oktober hadden kennisgemaakt in Turkije. Wij fietsten samen langs het kanaal naar het nabijgelegen Hansweert, waar we enige tijd doorbrachten op een zonnig terrasje, genietend van verschillende “Belgische” bieren. Het is zonder meer verduidelijkt door de volgende foto, genomen door Aloysiaprima.



Een laatste voorlopig vermeldenswaardig nieuws heeft te maken met sport.
De meesten onder jullie beseffen reeds dat voetbal ongeveer de meeste aandacht schijnt te krijgen (en misschien ook te verdienen) en daarom voel ik mij zo vrij om te verwijzen naar de ultieme match in de Engelse League One. In die thuiswedstrijd in Elland Road tegen Bristol Rovers slaagde Leeds United erin om tijdens de tweede helft op ongeveer vijf minuten tijd een achterstand van 0 – 1 om te buigen tot een uiteindelijke overwinning van 2 – 1. Het tweede beslissende doelpunt werd nogmaals gescoord door Jermaine Beckford, de kapitein van het elftal, dat door deze uitslag meteen de zekerheid kreeg om volgend seizoen te kunnen optreden in de Championship.
De wedstrijd werd bijgewoond door ruim 38 000 toeschouwers en vormde een welverdiende beloning voor het beëindigen van het derde opeenvolgende seizoen in de Engelse “Derde klasse”, zodanig dat bij de duizenden supporters de hoop ontstaat dat na de komende jaren in de “Tweede klasse” de volgende spelersgeneratie ervoor zorgt dat zij weer eens zullen kunnen juichen voor de prestaties in de “FA Premier League”.
Hieronder vinden jullie een afbeelding van de reactie van de goalscorer, de rest van het team en het stadion na het bereiken van het gestelde doel, afkomstig van de website van de club.



Voorlopig vind ik deze poging tot eind gebracht, dank voor jullie belangstelling en tot weerziens op het eind van volgende maand, na de “verkiezingen”.

A.P.

3 Comments:

Blogger peterpignans said...

Aloysius, Aloysia, Leeds en alle bij hen horenden blijkbaar in blakende vorm - deze maand mei kan niet meer kapot ! Een hele hoop groeten uit Mistral-en-zonne-land !

2:47 PM  
Blogger Marrek O'Polo said...

Mijn beste vriend, Pauselijkheid bij momenten en Primus tout court, het doet mij ongelooflijk veel plezier weer te kunnen grasduinen door Uw blogproductie. Tussen de woorden door meen ik te mogen proeven dat deze publicatie wel enige moeite heeft gekost, de overredingskracht der vrienden en bewonderaarsters terwille, maar dat het realiseren ervan U okk voldoening heeft geschonken. Aangezien het zo lang geleden is dat ik van Uw schrijfsels kon genieten, lees ik deze bijdrage nu voor een tweede, derde, vierde.... U zegt het maar, keer!
Met dank en bewondering en veel groeten voor U en de Uwen.

6:32 PM  
Blogger spaghetti said...

Proficiat met deze come back langs de grote poort! Na het lezen van Uw blogverhalen, meen ik te mogen besluiten dat Aloysius Secundus een waardige opvolger is van zijn voorganger, en trendsetter,il primus.
Van hieruit wensen wij U nog veel genotsvolle uren in Uwen zetel, maar ook daarbuiten.
Ciao

10:18 PM  

Post a Comment

<< Home